Meten is Weten

Hoe meet ik mijn BH Maat?

Eindelijk heb je die mooie BH gevonden, maar het is een ander merk dan je oude vertrouwde merk. 

Daarbij zit er ook nog eens per merk verschil in de maatvoering. Dan kies je de maat die je altijd hebt en dan is deze toch nog te groot of te klein! 

De twijfel begint toe te slaan, zou je het nu wel doen? Want niets is vervelender dan een BH te ontvangen die niet lekker zit. Dat frustreert mateloos!

 

Verkeerde maat

Sowieso draagt het overgrote gedeelte van de vrouwen een verkeerde BH maat. En aangezien een vrouwenlichaam ook nog eens aan verandering onderhevig is, is het aan te raden regelmatig na te gaan of je nog steeds dezelfde maat hebt. Wanneer je langs gaat bij een kwaliteits lingeriewinkel, helpen ze je daar altijd mee. 

Nu hebben wij weliswaar geen fysieke winkel, wij gaan je wel helpen de juiste maat te vinden.

De juiste maat vinden

Met een paar simpele handelingen weet jij je maat te vinden, zelfs per verschillend merk. 

We beginnen bij de eerste stap: Pak een meetlint en ga voor de spiegel staan!

 

De Cupmaat (Bovenwijdte)

Leg het meetlint om het volste gedeelte van je borsten. Trek het lint niet te strak en ook niet te los. Check jezelf in de spiegel of het lint goed recht zit. Het aantal centimeters is je cupmaat. Dat kan varieren van AA tot de grootste cupmaat ZZZ. Bij de maattabellen kun je bij Gorteks terugvinden welke cup bij het aantal centimeters hoort.

De Band (Onderwijdte)

Vervolgens verleg je het meetlint naar nét onder de borsten. Ook hier is weer belangrijk dat je het meetlint niet te strak maar ook weer niet te los houdt. Check opnieuw via de spiegel of het meetlint recht zit.

Het aantal centimeters is het cijfer dat je in de maatvoering terugvindt.

 

Zustermaten

Nu je jouw BH maat hebt bepaald, ben je er nog niet. De “inhoudsmaat” van de cup verandert namelijk naarmate de band kleiner of groter is. 

Het kan geen kwaad om zogenaamde zustermaten te proberen. Stel wanneer jij hebt uitgerekend dat je BH maat 80C is, dan zijn de zogenaamde zustermaten: 85B (kleinere zustermaat) en 75D (grotere zustermaat).

Wanneer je dus in dit voorbeeld erachter komt dat de BH band toch te krap is, dan kies je niet voor de BH maat 85C, maar voor 85B. 

 

Zorg voor de juiste maat

Het is niet alleen prettig voor het draagcomfort wanneer je de juiste BH maat weet te bepalen, het is ook voor je gezondheid belangrijk. 

Niet alleen omdat je een mooi decolleté wilt hebben, maar ook omdat een goede ondersteuning van je borsten direct invloed heeft op het voorkomen van nek- en rugklachten en daaruit voortvloeiende mogelijke hoofdpijn. 

Neem dus de tijd om jouw perfecte BH te vinden. 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mocht je aanvullingen of opmerkingen hebben op het bovenstaande, laat het ons dan even weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mocht je aanvullingen of opmerkingen hebben op het bovenstaande, laat het ons dan even weten!