Lingerie-omschrijvingen

Wat is een Chemise?

De letterlijke betekenis van chemise is ‘hemd’. In vroegere tijden was de chemise bedoeld als een eenvoudige onderjurk, die meestal door de drager met een paar simpele lappen in elkaar was gezet. De onderjurk beschermde de bovenkleding tegen zogenaamd huidvuil, zoals zweet en dergelijke. Het was dan ook een van de weinige kledingstukken die ‘regelmatig’ werd gewassen. De hygiënische normen waren toentertijd toch ietsjes anders dan tegenwoordig. 

Zoals gezegd, het was een simpel rechttoe-rechtaan in elkaar gezet kledingstuk, vaak ook nog met een mouwtje of iets dergelijks. Ook de slipdress en de negligé zijn hiervan afgeleid.  

Linnen Franse Chemise uit de 18e eeuw, tentoongesteld in het Metropolitan Museum of Art
In deze moderne tijd heeft een chemise meestal een ander doel en wordt het als onderdeel van de lingerie gedragen of soms als nachtmode. Veelal gemaakt van verleidelijk kant. De chemise kan strak op het lichaam aangesloten zitten of juist los vallen. De chemise is tegenwoordig in vele vormen te vinden en lijkt ook veel op de negligé en de slipdress.Waar je het verschil aan kunt herkennen kun je lezen in mijn blog: Slipdress, Babydoll, Negligé of Chemise. Wat is nou wat? Hiernaast vind je een voorbeeld van een chemise. Uiteraard vind je deze bij vivaviv , maar ook nog vele andere modellen!
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mocht je aanvullingen of opmerkingen hebben op het bovenstaande, laat het ons dan even weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *