Lingerie-omschrijvingen

Wat is een Slipdress?

Ook de slipdress is, net als de chemise, van oorsprong een onderjurk. Het zorgde ervoor dat de bovenkleding zonder oneffenheden kon worden gedragen en de eventuele overjurk niet doorschijnt. Daarbij beschermde de onderjurk de overjurk tegen vuil van de huid, zoals zweet en dergelijke. 

Meestal is de slipdress gemaakt van een gladde stof, zoals satijn of vergelijkbare stof en effen van kleur. Slipdresses kunnen een cupvorm hebben, maar meestal zijn ze glad.  De benaming slipdress wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt, ook voor negligées en chemises, maar er zit wel degelijk een verschil in. Waar je het verschil aan kunt herkennen kun je lezen in mijn blog: Slipdress, Babydoll, Negligé of Chemise. Wat is nou wat?

Op de foto hiernaast vind je een voorbeeld van een prachtige lange Slipdress van DKaren. Uiteraard vind je deze bij vivaviv , maar ook nog vele andere modellen!

Sinds de jaren ’90 worden er ook andere stoffen en patronen gebruikt. Dit komt omdat de slipdress tegenwoordig ook als bovenjurk wordt gedragen. 

Combineer een slipdress bijvoorbeeld eens met een leuk jasje of een wijde trui. Of doe er een mooi oversized vest overheen, of een leuk hoedje erbij. Een paar mooie laarzen, stoere boots, vlotte sneakers of hoge pumps eronder en je maakt het plaatje compleet! Je kunt jouw outfit met een slipdress volledig aanpassen naar jouw eigen unieke en originele stijl.

 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mocht je aanvullingen of opmerkingen hebben op het bovenstaande, laat het ons dan even weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *